Liften naar Tierra del Fuego

Een buitengewoon reisverslag

Joshi Nichell is pas 18 jaar oud - net oud genoeg om de wereld alleen te ontdekken als hij zijn middelbareschooldiploma in handen heeft. En dat is precies waar hij een grote kans ziet!


Hij droomt ervan om te liften naar Zuid-Amerika of zelfs Tierra del Fuego. Zonder vliegtuig, zonder veel geld. En dan gaat hij op pad! Joshi sluit bewust de deur van comfort om te zien welke nieuwe deuren opengaan. En hij kan altijd verbaasd zijn: de ene deur na de andere gaat open.

Vol vertrouwen reist hij bijna twee jaar – 21 maanden – de wereld rond met 681 voertuigen. In zeven maanden steekt hij met zeven zeilboten de grote vijver over en dompelt zich onder in het leven en de prachtige natuur van Zuid-Amerika. Al op weg naar Zuid-Amerika ontmoet hij mensen en landschappen waar hij voorheen alleen maar van kon dromen.

Maar het wordt nog ongebruikelijker op de weg over het vasteland naar Tierra del Fuego! Joshi verzamelt grappige, wonderlijke en gekke verhalen in zijn rugzak, die al 30 kilo weegt. De inmiddels 23-jarige auteur en natuurfotograaf vertelt op humoristische en levenskrachtige wijze, doorspekt met professionele foto's, over zijn moed, dromen, vertrouwen, fascinatie en de liefdadigheid die hij ervoer!

Stap uit de comfortzone - op avontuur! Op naar Tierra del Fuego!

Blijf dromen!

Over Joshi Nichel

Joshi Nichell werd geboren op 7 februari 1998 in Mainz.
Hij ontdekte natuurfotografie en een passie voor wandelen. Op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste trektochten met zijn oudere broer in de Noord-Italiaanse Alpen.

Na zijn afstuderen aan de middelbare school realiseerde hij in oktober 2016 zijn droom om Zuid-Amerika te ontdekken. Hij reisde 21 maanden uitsluitend liftend in 681 voertuigen en schepen. Na twee jaar keerde hij terug en publiceerde in 2020 zijn eerste boek "Full Happiness Ahead".

Momenteel werkt hij parttime als fotograaf, natuurfilmmaker en reisadviseur. Hij woont in Landau, waar hij conservatiebiologie en katholieke theologie studeert.

Auteursrecht: Joshi Nichell

0

Je winkelwagen