"Omdat reizigers onderweg vaak met verstoringen worden geconfronteerd, bied ik probleemoplossingen die bijzondere knowhow en dus een zekere mate van veiligheid overbrengen!"

Gids voor zelfhulp

Een leven dat doet denken aan Indiana Jones

Anton Lennartz is waarschijnlijk de belangrijkste actieve overlevingsexpert in Duitsland. Tony Lennartz combineert theoretische en praktische kennis op een manier die het voor leken gemakkelijk en aangrijpend maakt om te begrijpen. Wie met hem over zijn leven praat, gluurt onwillekeurig naar fedora - hoed, leren jas en bullwhip.

Want Anton "Tony" Lennartz leidde een - jaloers - leven dat doet denken aan dat van filmheld Indiana Jones. Net als die van trappers als Kit Carson of Jim Bridger.

De van oorsprong politieman was de inheemse Rijnlander al als jonge kerel geïnteresseerd in het leven in de regio's die vroeger 'de wildernis' werden genoemd. Uitgebreide ervaring met trappers en Canadian First Nations volgden, evenals spectaculaire expedities.

Een hands-on lezing

In zijn lezing "Op pad met geïmproviseerde hulpmiddelen" laat hij zien hoe alledaagse voorwerpen en apparaten kunnen worden misbruikt of opnieuw kunnen worden uitgevonden om ze in precaire situaties aan te passen aan nieuwe eisen.
Hij laat zien hoe je een hobo-fornuis maakt van een bierblikje en hoe je de perfecte vishaak maakt van een vogelbot. Hij bewijst dat avonturiers zonder uitrusting, met een paar stokken, een lier en katrollen kunnen bouwen en deze kunnen gebruiken om met gemak een voertuig te slepen, tenminste in geval van nood.
Hoe een touw te gebruiken om water over te steken zonder water aan te raken. Hoe u uw eigen veiligheid op onbekende paden kunt waarborgen, wordt ook op een onderhoudende manier overgebracht.

Geen avontuur zonder risico

Onze wereld wordt "kleiner" maar niet fijner. De toeristenindustrie ontsluit verre en afgelegen gebieden. Reisboekingen worden eenvoudig vanaf de thuiscomputer gemaakt. Het gemak van boeken suggereert "gemakkelijk in de omgang" voor mensen en ze worden onvoorzichtig.

Omdat er doorgaans hoge verwachtingen zijn van de reis, worden reclameteksten tot denkbeeldige realiteiten verheven. Stoornissen of gevaren worden er nooit in genoemd en dus uit het eigen denken verbannen. Wat gaat er gebeuren? Je bent in ieder geval goed verzekerd. Eventuele conflicten kunnen juridisch worden opgelost en technische problemen worden gedelegeerd aan de pechdienst.

Deze veronderstelde versterking van de eigen veiligheid kan heel snel uitlopen op chaos. "Het weer sloeg ineens om." "Het navigatiesysteem werkte niet meer." "Onze bagage is gestolen!" ... Deze lijst kan nog vele malen worden uitgebreid en helaas zijn het juist deze zinnen die vaak leiden tot verhalen die leiden om een ​​onaangename finale te leiden.

0

Je winkelwagen