"Eftersom resenärer ofta konfronteras med störningar på vägen erbjuder jag problemlösningar som förmedlar specialkunnande och därmed en viss trygghet!"

Anleitung zur Selbsthilfe

Ett liv som påminner om Indiana Jones

Anton Lennartz är förmodligen den viktigaste aktiva överlevnadsexperten i Tyskland. Tony Lennartz kombinerar teoretisk och praktisk kunskap på ett sätt som gör det lätt och gripande för lekmän att förstå. Den som pratar med honom om hans liv, kikar ofrivilligt på fedora - hatt, skinnjacka och bullwhip.

Denn Anton „Tony“ Lennartz führte ein – neiderweckendes – Leben, dass an das des Kinohelden Indiana Jones erinnert. Ebenso wie an das von Trappern wie Kit Carson oder Jim Bridger.

Von Haus aus Polizist, interessierte sichder gebürtige Rheinländer schon als junger Kerl für das Leben in den Regionen, die man früher nur „die Wildnis“ nannte. Es folgten umfangreiche Erfahrungen mit Trappern und kanadischen First Nations, sowie spektakuläre Expeditionen.

En praktisk föreläsning

In seinem Vortrag „Mit improvisierten Hilfsmitteln unterwegs“ zeigt er, wie man Alltags -und Ausrüstungsgegenstände zweckentfremden oder neu erfinden kann, um sie in prekären Situationen den neuen Erfordernissen anzupassen.
Er zeigt, wie man aus einer Bierdose einen Hobo-Kocher baut und aus einem Vogelknochen den perfekten Angelhaken macht. Er beweist, dass Abenteurer / innen ohne Ausrüstung, mit einigen Stöcken eine Seilwinde und Umlenkrollen bauen und damit ein Fahrzeug, zumindest im Notfall, mühelos ziehen können.
Wie man ohne Wasserberührung Gewässer mit Hilfe eines Seiles überquert. Wie man auf fremden Pfaden für die eigene Sicherheit sorgt, wird ebenfalls auf unterhaltsame Weise vermittelt.

Inget äventyr utan risk

Vår värld blir "mindre" men inte finare. Turistnäringen öppnar upp avlägsna och avlägsna områden. Resebokningar görs enkelt från hemdatorn. Lättheten att boka antyder "lätt att gå" för människor och de blir slarviga.

Eftersom det vanligtvis är höga förväntningar på resan upphöjs reklamtexter till imaginära verkligheter. Störningar eller faror nämns aldrig i den och förvisas därmed från det egna tänkandet. Vad kommer att hända? Du har åtminstone en bra försäkring. Eventuella konflikter kan lösas juridiskt och tekniska problem delegeras till haveritjänsten.

Denna förmodade potentiering av den egna säkerheten kan mycket snabbt sluta i kaos. ”Vädret förändrades plötsligt.” ”Navigationssystemet fungerade inte längre.” ”Vårt bagage blev stulet!” ... Den här listan kan utökas många gånger och tyvärr är det just dessa meningar som ofta leder till berättelser som leder till en obehaglig final att leda.

0

din varukorg