Kookschool kampvuur met Carsten Bothe

Met passie koken bij het vuur

Speenvarken, lam of wild zwijn net als de gaucho's direct op het open vuur grillen? Dan zit je hier precies goed. Koken op en in het vuur is al meer dan 20 jaar de grootste passie van Carsten Bothe. In zijn kookcursussen krijg je de nodige kennis om thuis alles succesvol te koken op je eigen vuur.

Kampvuur - een basisbehoefte

Honderdduizenden jaren lang heeft het zitten rond het kampvuur de menselijke gemeenschap versterkt. Ook het gezamenlijk bereiden en consumeren van voedsel zorgt al eeuwenlang voor een band tussen de individuele leden van de clan. Juist deze genen uit het stenen tijdperk pakken we aan met ons teambuilding evenement "Koken bij het kampvuur". Zoals de geur van rook direct door de hersenen wordt doorgelaten in het waakbewustzijn, zo komt ook het prettige gevoel van geborgenheid bij het samen zitten rond het kampvuur en verbindt mensen met elkaar op een emotioneel niveau dat diep in ons geworteld is. Een niveau dat van vitaal belang was om te overleven en nog steeds bestaat, maar werd begraven door de beschaving.

Diversiteit in koken

n de cursussen in de kampvuurkookschool van Carsten Bothe leren de deelnemers goed koken bij het kampvuur, alles wat wel en niet kan wordt getoond, uitgelegd en gedaan. Van gebakken eitje tot speenvarken, koken en vooral bakken in de Dutch Oven, groenten direct op de sintels of een heel speenvarken als er meer gasten komen.

Tweemaaldaags

U kunt gratis informatie aanvragen over de kookcursussen van Carsten Bothe op: www.carstenbothe.de of je kunt langs de stand gaan.

De kookcursus vindt plaats van vrijdag t/m zondag dagelijks om 11 uur en 00 uur bij stand FG-15 in het buitengebied.

Leren van de meester

Carsten Bothe importeerde de eerste Dutch Oven in 1998 en in 2002 verscheen zijn "The Dutch Oven Book" als het eerste Duitstalige boek over dit onderwerp.

0

Je winkelwagen